Skip to content Skip to footer

Një çrregullim ankthi është një gjendje e shëndetit mendor ku ju i përgjigjeni disa gjërave dhe situatave të përditshmërisë tuaj me frikë.

Depresioni (i quajtur edhe çrregullimi depresiv madhor ose depresioni klinik) është i zakonshëm por shkakton probleme serioze të humorit.

Çrregullimi i stresit post-traumatik (PTSD) është një problem i shëndetit mendor që mund të zhvillohet pasi të keni përjetuar ngjarje traumatike.

ÇRREGULLIMI BIPOLAR është një nga çrregullimet e trurit që shkakton ndryshime në humorin, energjinë dhe aftësinë e një personi për të funksionuar normalisht.

Literatura e përcakton psikozën si një crregullim madhor, ku të menduarit, emocionet, komunikimi dhe sjellja janë aq shumë të demtuara sa që kjo ndërhyn në mënyrë të rëndësishme në kapacitetin e personit për të plotësuar kërkesat e zakonshme të jetës së përditshme.

Skizofrenia ёshtё njё nga sёmundjet mё tё rёnda tё shёndetit mendor. Kostoja emocionale e kёsaj sёmundjeje pёr ata qё e vuajne dhe familiarёt e tyre ёshtё shumё e lartё.

Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy